Açıklaması yangın kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Kapının kendi kendisini kapatmasını esenlayabilen yaylı menteşenin tarafı sıra opsiyonel olarak düzenınan hidrolik kol ile elan sık kullanma esenlanabilir.

Mimariların yangınlardan korunması karşı yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin bünyelmasına müsaade verilmektedir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı gestaltya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Bu özel bapların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek ancak eminği esenlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Binaların kuruluşsına yaraşır kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı kuruluşsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıdem yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yaygün tün eşitliğiını önler. Bu sayede maddi yahut tinsel kayıpları minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını sağlamlar.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi sebebiyle bu baplar haricen açılamaz. Bu hâl sirkat vakalarının önlenmesini sağlamlar.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve işçilikaretler kullanılır.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belli bir müddet ısı ve alaz intikaline direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

     Yangın Bapsı insanların, binanın eminğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

Yangın merdiveni, her çhemayar yapı içinde kâin insanların ve sair hayat doluların yangın yahut rastgele bir Yangın Merdiveni Kapısı müstacel konum sırasında hızlı ve güvenli bir şekilde tahliyesinin bünyelmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri dirimsel öneme sahip, örgülması mecburi, kuruluşların vazgeçilemez unsurları ortada mahal almaktadır.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki tüm insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı şekilde binadan ayrılmalarını kamçılamak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; kat nüshası 4’ü geçmeyen ve seans fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde temel olarak yangı merdiveni bulunması gereken kuruluşlar şöyle sıralanmaktadır:

Z tipi yangın merdiveni ismini mimarilış şeklinden kırmızıır. Z tipi yangın merdivenleri özellikleri;

Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, müstacel durumda bir pim mekanizması ile rahatlıkla açılması esenlanabilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *